ماهدشت – شبکه خبری شهروندالبرز: امام جمعه ماهدشت در خطبههای این هفته نماز جمعه با اشاره به ویژگیهای فرزند صالح از منظر امام سجاد(ع)، بر ضرورت ارتقاء بصیرت نسل جوان و شناخت صحیح حق و باطل تأکید کرد.
شهروند البرز؛ حجتالاسلام والمسلمین رادمرد در خطبه نخست نماز جمعه این هفته ماهدشت، با حمد و ثنای الهی و درود بر پیامبر اعظم(ص) و اهلبیت طاهرین، ضمن توصیه به تقوای الهی گفت: در ادامه مباحث پیشین درباره ویژگیهای فرزند صالح در مکتب امام سجاد(ع)، امروز به دومین راهکار ارتقای بصیرت میپردازیم و آن، توانایی تشخیص دقیق حق و باطل است.
وی با استناد به آیه ۱۷ سوره رعد، آیهای که با مثالهایی عینی به تبیین حق و باطل پرداخته، افزود: خداوند در این آیه، حق را همچون آب زلالی معرفی میکند که سودمند و ماندگار است، در حالیکه باطل همانند کفهای بیفایدهای است که به بیرون پرتاب میشود.
امام جمعه ماهدشت در تفسیر این آیه به پنج نکته کلیدی اشاره کرد:
1. بهرهمندی از هدایت الهی به میزان آمادگی دلهاست.
2. باطل در اشکال و پوششهای مختلف ظاهر میشود و نباید فریب تنوع ظاهری آن را خورد.
3. بقاء و دوام هر چیز در گرو میزان سودرسانی آن است.
4. حق باید همیشه در جوشش و خروش باشد تا باطل را از صحنه بیرون کند.
5. مبارزه حق و باطل همیشگی است و تنها با ظهور جامعه عدل جهانی مهدوی پایان مییابد.
وی تأکید کرد: این آموزهها باید از سنین پایین و متناسب با درک فرزندان به آنان منتقل شود تا بصیرت در جوانی همراهشان باشد. در کنار تربیت، دعای همیشگی والدین باید این باشد: «اللهم اجعلهم بُصرآء»؛ خدایا فرزندان ما را اهل بصیرت قرار ده.
حضور خادمان رضوی در ماهدشت و گرامیداشت مقام معلم در خطبه دوم
امام جمعه ماهدشت در خطبه دوم، ضمن تبریک دهه کرامت و حضور خادمان آستان قدس رضوی و پرچم متبرک در شهر ماهدشت، از همه دستاندرکاران این مراسم معنوی، بهویژه خادمیاران رضوی و برگزارکنندگان ویژهبرنامه «زیر سایه خورشید» تقدیر و تشکر کرد.
وی در ادامه با گرامیداشت ۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم، به حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد که فرمودند: «خیر آن نیست که مال و فرزند بسیار داشته باشی، بلکه خیر آن است که علمت زیاد باشد».
حجتالاسلام رادمرد اظهار داشت: از منظر نهجالبلاغه، دانش برترین سرمایه انسان است و جامعهای که بر پایه علم و معرفت بنا شود، مسیر تعالی و پیشرفت را طی خواهد کرد. انقلاب اسلامی نیز از بدو پیدایش، بر تربیت معلمانی تراز انقلاب و متعهد به آموزههای اسلام تأکید داشته است.
وی افزود: شهید مطهری، نماد معلم تراز انقلاب اسلامی است و انتخاب روز شهادت ایشان به عنوان روز معلم، بار معنایی عمیقی دارد. امام خمینی(ره) نیز جایگاه معلم را در ردیف رسالت پیامبران دانستهاند.
امام جمعه ماهدشت در پایان خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش، مسئول ساخت انسانهای با کرامت و آیندهساز است و این مهم تنها در سایه دانش، تربیت دینی، و الگوسازی از اساتید مؤمن و فهیم محقق میشود.