استان البرز، با موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و زیرساختهای مناسب، از دیرباز به عنوان یکی از مراکز صنعتی و اقتصادی مهم کشور شناخته شده است.
این استان با تمرکز بر توسعه علمی و فناوری، گامهای مؤثری را در راستای تبدیل شدن به یک قطب دانشبنیان و صنعتی برداشته است.
تلاش وافر مسوولان البرز در دستیابی به نوآوریها همراه با نیازهای بازار کار طی سالهای اخیر، این استان را در مسیر ارتقا از رتبه چهارم به رتبه سوم کشور در بستر فناوری های نوین و دانش بنیان قرار داده است.
این موفقیت، بهویژه در شرایط کنونی اقتصادی و اجتماعی، نشاندهنده عزم و اراده مجموعه مدیریت استان البرز در بهرهبرداری از پتانسیلها و شناسایی فرصت های جدید است.
با این حال بنا به گفته مسوولان ذیربط البرز، در این راه، برخی مشکلات نیز خودنمایی می کند و نهادهای مرتبط چاره اندیش برای رفع این موانع را در دستور کار قرار داده اند.
بنابر اظهارات صورت گرفته، در مسیر ارتقا فناوریهای دانش بنیان استان البرز از رتبه چهارم به رتبه سوم کشور موانعی وجود دارد که بعضا از «ناکافی بودن سرمایه گذاریها در حوزههای پژوهش و فناوری»، «موانع زیرساختی» و «نارسایی در ارتقا مهارتهای نیروی کار» سرچشمه گرفته است.
گزارشگر حوزه اقتصادی خبرگزاری فارس البرز ضمن گفتوگو با متولیان علم و فناوری البرز مشکلات حاکم در این حوزه از جمله چالشها و فرصتها در مسیر تبدیل شدن استان کرج به قطب مهم صنعتی و دانشبنیان در کشور را مورد کنکاش و بررسی قرار داده است.
ماحصل این گفتوگوها که ترسیم کننده چشمانداز، اهداف و برنامههای آینده استان البرز در بستر فناوریهای دانش بنیان است درپی میآید:
مجتبی عبداللهی استاندار البرز برنامه ریزی ها در مسیر ارتقا جایگاه دانش بنیانهای البرز از رتبه چهارم به رتبه سوم کشور را گامی در ایجاد تحول در نوآوری ها می داند و بر ضرورت ارائه تسهیلات کم بهره جهت تقویت دانش بنیان های استان تاکید دارد.
وی ارایه تسهیلات در جهت یاری رسانه به شرکت های دانش بنیان استان از سوی "حوزه معاونت و فناوری و اقتصاد دانش بنیان" و "صندوق نوآوری و شکوفایی" ریاست جمهوری را ضروری می داند و اینگونه اقدامات حرکتی در رفع مشکلات مالی و تقویت و توسعه دانش بنیان های استان می داند.
عبداللهی استقرار ۴۸۶ واحد دانش بنیان و بیش از ۵۵ هزار دانشجو و عضو هئیت علمی و افزون بر ۳۰ مرکز پژوهشی و میز بیش از ۳۰ مرکز فناوری رشد و نوآوری شتاب دهنده را بیانگر مزیت رقابتی قابل قبولی البرز در جهت رشد فناوری و نوآوری ارزیابی می کند.
بنا به اظهار استاندر البرز ، تعداد شرکتهای دانش بنیان استان درچهار سال گذشته بیش از دو برابر رشد را تجربه کرده است و پیش بینی می شود این روند با توجه به ظرفیت بالای استان همچنان ادامه داشته باشد.